top wrap

kedvezményezett: Opšte udruženje preduzetnika Subotica
kedvezményezett számlaszáma: 105-90015-32
hivatkozási szám: 2013

A szabadkai Önálló Vállalkozók Egyesületi közgyűlése döntést hozott, hogy a tagságdíj összege 1200 dinár évente.

Szabadkán a kisiparnak régi hagyománya van és jelentős gazdasági ágat képvisel. 1763-tól Szabadka azok a ritka városok közé tartozik, ahol a kisipar már szervezett formában van jelen a XVIII. században. A vállalkozói szektorban napjainkban 180 féle tevékenység folyik: különböző szolgáltatások nyújtása, valamint jelentős terjedelmű, választékú és minőségű termékek gyártása, amelyek nélkülözhetetlenek a lakosság és a gazdaság számára.

A Szabadkai Önálló Vállalkozók Egyesülete szakmailag képzett szervezet, amely tevékenységével hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez. A pozitiv hatások eredményeképpen jelentősen hozzájárul az önálló vállalkozók számának növekedéséhez.

Az ÖVESZ feladata azon nagyszámú aktivitások kidolgozása, amelyek a vállalkozók terjeszkedését, új üzletek, műhelyek nyitását eredményezné illetve segítséget nyújtana a már meglévő vállalkozásoknak és azok érdekeinek a megvédésére irányulna, a szó legbővebb értelmében:

• általános aktivitások hordozója a munkafolyamatokban;
  • a gazdaság, a vállalkozói szféra és a munkával kapcsolatos problémák elemzése a hatékony és problémamentes tevékenység érdekében;
  • a vállalkozók érdekeinek egyeztetése;
  • közgazdasági és jogi jellegű tájékoztatás, szaktanácsadás, útmutató új vállalkozások megnyitásához;
  • széleskörű tájékoztatás az aktuális dolgokról, új törvények és előírások meghozataláról, valamint a gazdálkodást érintő fontos kérdésekről;
  • bemutatók szervezése és látogatása;
  • célirányos továbbképzések;
  • előnyös hitelek felkutatása;
  • az egyesület tagjainak tájékoztatása publikációk és a világháló által;
  • a régióban tevékenykedő további egyesületekkel való kapcsolatok megszilárdítása, az érdekek tartományi és köztársasági szintű összehangolása...

Miért?
A segítség adott, csak élni kell a lehetőséggel
A szűkkeresztmetszettel és a gyakorlati kérdésekkel való szembenézés