top wrap

poverilac-primalac: Opšte udruženje preduzetnika Subotica
račun poverioca-primaoca: 105-90015-32
poziv na broj: 2016

Skupština Opšteg udruženja preduzetnika Subotica donela je odluku o visini članarine u iznosu od 1500 dinara na godišnjem nivou.

Zanatstvo u Subotici ima dugu tradiciju i predstavlja značajnu privrednu oblast. Tradicija od 1763.godine stavlja Suboticu u red retkih sredina gde se zanatstvo pojavljuje organizovano već u XVIII veku. Danas se u preduzetničkom sektoru obavlja oko 180 različitih delatnosti, pružaju usluge i proizvodi značajni po obimu, asortimanu i kvalitetu koji su neophodni stanovništvu a u funkciji su i direktno potrebni privredi.

Opšte udruženje preduzetnika Subotica (u daljem tekstu OUPS) je poslovno-stručna organizacija preduzetnika koja svojim aktivnostima doprinosi razvoju male privrede i ostvarenju pozitivnog privrednog ambijenta i samim tim povećanju broja samoodrživih preduzetnika.

OUPS sprovodi veliki broj aktivnosti kako bi podstaklo ekspanziju preduzetništva kroz otvaranje novih radnji, pomoć već postojećim te zaštiti interesa preduzetnika u najširem smislu reči:

• analiza stanja privrede i preduzetništva, problematike vezane za rad i na osnovu toga predlaganje izmene zakonskih i drugih propisa koji obezbeđuju sigurnije poslovanje, veću konkurentnost i povoljniji privredni ambijent;
  • stručna pomoć i uputstva prilikom pokretanja samostalnog posla, kao i u toku samog poslovanja;
  • informisanje preduzetnika o aktuelnim temama u oblasti zakonodavstva i o svim bitnim pitanjima vezanim za njihovo poslovanje (informacije ekonomske i pravne prirode);
  • organizovanje učešća na sajmovima, pružanje pomoći pri povezivanju preduzetnika;
  • edukacije prema zahtevima i potrebama preduzetnika za unapređenje preduzetničkih znanja, veština i sposobnosti;
  • iznalaženje mogućnosti za povoljno kreditiranje preduzetnika putem banaka i fondova u cilju oživljavanja privrednih aktivnosti;
  • rad na očuvanju i oživljavanju starih zanata;
  • izrada raznih podnesaka: zahteva, molbi, žalbi, ugovora i dr;
  • učvršćivanje saradnje sa Opštim udruženjima preduzetnika iz regiona, sa zajednicama preduzetnika na nivou Vojvodine i Srbije čime se postiže vertikalna prohodnost ideja i zahteva...

Zašto?
Pomoć postoji samo je treba iskoristiti
Suočavanje sa uskim grlom i praktičnim pitanjima
Preduzetnik ima potrebu za informacijama a i kontakt sa kolegama
Sa preduzetnicima od osnivanja do penzije!